De invulling en toegevoegde waarde

De Ponyfarm is gespecialiseerd in het organiseren van allerlei activiteiten die zich richten op het avontuurlijke en ontdekkende belevingsvermogen van kinderen.


Om hun belevings- en inlevingsvermogen te prikkelen heeft Stichting De Ponyfarm optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke en landelijke elementen in combinatie met dieren en spel- en speelelementen. Deze elementen bevinden zich in de directe omgeving van De Ponyfarm of van Zorgmanege Ponywise. Al deze elementen dragen bij tot een verrijking van de thematische activiteiten. Deze activiteiten zijn niet alleen avontuurlijk en speels, maar ook educatief en belevingsvol. Tevens hebben wij gekeken naar de meerwaarde van deze activiteiten met betrekking tot het welzijn van kinderen. Ook hier geeft de natuur en het weidse van het platteland een meerwaarde in rust, ruimte, ontlading, gezonde lucht en meer bewegen. De zorgvuldig uitgekozen en samengestelde activiteiten dragen bij tot een verhoging van het welzijn en welbevinden van kinderen, De activiteiten laten kinderen meer samenwerken, wat goed is voor hun sociale ontwikkeling, meer bewegen, wat weer bijdraagt tot een betere motorische ontwikkeling en betere conditie door de fysieke inzet die gevraagd wordt door de diverse activiteiten en geeft hen een mentale ontlading door de inspanning die vereist is bij de diverse activiteiten. Kortom, een optimale ontspanning door fysieke inspanning.

Tevens is het een omgeving waar kinderen op een veilige en verantwoorde manier naar hartenlust kunnen spelen, ravotten en klimmen, maar waar zij tegelijkertijd ook spelenderwijs allerlei educatieve elementen kunnen ontdekken. Alle activiteiten zijn daarom zo samengesteld dat in elke activiteit wel een of meerdere van deze elementen terugkomen. Belangrijk is dat kinderen het leuk vinden, dat het een fijne dagbesteding voor hen is en dat zij spelenderwijs samenwerken met andere kinderen. De manier waarop de activiteiten worden georganiseerd en de ruimte die de kinderen tussendoor krijgen om vrij te spelen geeft het geheel een ontspannen en gemoedelijke uitstraling. Waar Stichting De Ponyfarm vooral voor staat is dat kinderen samen spelen, ontdekken, plezier maken en lachen. Op deze manier kunnen zij deze momenten als een bijzondere en positieve ervaring beleven waar zij nog lang op zullen terugkijken.